Meny

Eritreansk Mat

Eritrea har god tillgång till lokalt producerade sädesslag, grönsaker, frukt och en stor variation av fisk från Röda havet. Basfödan utgörs av ”kitcha”, ett tunt ojäst bröd, eller ”injera”, en porös, svampliknande pannkaka gjord på teff (ett sädesslag besläktat med hirs), vete, råg, majs och durra. Injera äts tillsammans med olika såser (zigni) som innehåller kött, fisk eller grönsaker, eller en blandning av dessa. Såserna kryddas oftast med ”berbere” och kokas i timmar. Populära rätter inkluderar ”Tsebhi” och ”Kilowa”, köttstuvningar tillagade med lamm, kyckling eller nöt, samt ”Shiro”, en kryddig kikärtsrätt.

”Birsen” eller ”Timtomo” är en stuvning på linser, medan ”Allicha” är en grönsaksstuvning, ibland med kött. De nationella dryckerna i Eritrea inkluderar ”Suwa”, en öl-liknande dryck, ”Mes”, en jäst dryck gjord på honung, samt ”Zebib”, en anis-kryddad dryck liknande den grekiska ”ouzo”. Espresso och kryddat te, alltid serverade med mycket socker, är också populära drycker i Eritrea, liksom färskpressade juicer på banan, mango, apelsin eller papaya.

Lunch

se mer

Pizza

se mer

Ala carté

se mer

Eritreanska rätter

se mer

Dryck

se mer

Veckans erbjudande

se mer